"Az új technológiák szerepe..."

12/07

2017. december 07. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202 terem)

12/07

2017. december 07. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202 terem)


A Bárczi Gyógytea ötödik évadának fő témája a fogyatékossággal élő személyek életminőségét befolyásoló technikák, eszközök, innovációk, valamint az ezek által felmerülő bioetikai, fogyatékosságetikai kérdések lesznek. Az évad harmadik előadásán az előadók a technológiák szerepét járják körbe. 

A december 7-én Sándor Judit (CEU, tanár, jogász, bioetikus) "Az új technológiák szerepe az emberkép XXI. századi alakításában" – és Pulay Márk (BME, tudományos segédmunkatárs) “Athetotikus és más négyvégtag sérüléssel élő gyermekek számára fejlesztendő adaptív és adaptálható támogató technológiák fiziológiai és pszichológiai alapjai (kutatási beszámoló) " címmel tart előadást. 

Sándor Judit (CEU) Pulay Márk (BME)

Az esemény moderátora Horváth Péter László (tanársegéd, ELTE BGGyK).
A rendezvény ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. Kérjük, a regisztrációhoz látogasson el a Bárczi - Gyógytea hivatalos oldalára

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar aktív szereplőként igyekszik lehetőséget teremteni egyrészt a kari vélemények és tapasztalatok, másrészt pedig a civil, egyházi és állami fogyatékosságügyi politikák és innovatív fejlesztések bemutatására, szakmai viták generálására. Ilyen szakmai fórum a 2013. szeptemberében indult és azóta is havi gyakorisággal jelentkező Bárczi - Gyógytea rendezvénysorozat is, ahol aktuális szakmai, szakmapolitikai témákat járnak körül a jelenlévők egy tanéven keresztül. 
A Bárczi Gyógytea 5. évadának két témája nagyon szorosan összekapcsolódik egymással: a fogyatékossággal élő személyek életminőségét támogató technikai fejlesztések, eszközök és innovációk, valamint a fejlesztések, technológiák bioetikai és fogyatékosságetikai kérdései. Rendkívül izgalmas témák, melyek izgalmas beszélgetéseket képesek generálni. Beszélgetéssorozatunk fókuszában továbbra is a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezmény áll, melyet az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése 2006. december 13-án fogadott el.