ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM 2017/2018

2017.05.09.
ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM 2017/2018
A következő tanévre ismét meghirdetésre került Új Nemzeti Kiválóság Program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított támogatással felsőoktatásban tanuló hallgatók, doktorjelöltek, fiatal kutatók nyerhetnek támogatást kutatásaik folytatásához.

A program keretében a kiváló, kutatási tevékenységet végző felsőoktatási hallgatók [alapképzés, mester (osztatlan) képzés, doktori képzés], doktorjelöltek, fiatal oktatók, kutatók 5 havi, illetve 10 havi ösztöndíjban részesülnek, a fogadó felsőoktatási intézmények pedig a saját nyertes pályázóik ösztöndíj összegének 40%-a mértékében kutatási-működési támogatást kapnak. A hallgatók, doktorjelöltek és fiatal oktató-kutatók – támogatott célcsoporttól függően – 75.000–350.000 forint/hó nettó támogatásban részesülnek.

Felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy az ÚNKP-pályázatok ügyintézését a felsőoktatási intézmények végzik, így kérdéseikkel ne a pályázat kiíróját, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hanem közvetlenül az egyetem, az ELTE Rektori Kabinet munkatársait keressék május 15-étől.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos további információk és az értékelések speciális szempontjai elérhetőek a www.elte.hu/unkp oldalon. 

 

A kép forrása: pixabay.com