Újabb kitüntetettek a Bárczin

Őszi Tamásné Apáczai Csere János-díjat, Győri Miklós Ranschburg emlékérmet vehetett át

2017.06.13.
Újabb kitüntetettek a Bárczin
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pedagógusnap alkalmából idén is átadta az Eötvös József-, Apáczai Csere János-, Szent-Györgyi Albert-, Brunszvik Teréz- és Németh László-díjakat a Zeneakadémián. A Magyar Pszichológiai Társaság, Tudományos Nagygyűlése keretében Ranschburg Emlékérmet adományozott a kiemelkedő tudományos, szakmai tevékenység elismeréséül.
 

Pedagógusnap alkalmából - az Autisták Országos Szövetsége felterjesztésére - Őszi Tamásné, az Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője és az ELTE BGGyK Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézet munkatársa kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat vehetett át. 

 

Dr. habil. Győri Miklós a Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézet intézetvezető egyetemi docense Ranschburg Emlékérmet vehetett át a gyógypedagógiai pszichológia területén végzett kiemelkedő munkájáért és nemzetközileg is elismert, magas szintű tudományos tevékenységéért a Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Országos Tudományos Nagygyűlésén.  Az emlékérem átadására az ünnepélyes megnyitó keretében június 1-én került sor. A Ranschburg emlékelőadást a díjazott június 2-án a plenáris délelőtti programon tartotta meg.

 

Fotók: EMMI (pedagógusnap), Erlauer Balázs (MPT)