Felkar protézisek, beszédkommunikáció és intelligens interakciók

Felkar protézisek, beszédkommunikáció és intelligens interakciók
05/17

2018. május 17. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202 terem)

05/17

2018. május 17. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202 terem)


A Bárczi Gyógytea ötödik évadának fő témáját a fogyatékossággal élő személyek életminőségét befolyásoló technikák, eszközök, innovációk, valamint az ezek által felmerülő bioetikai, fogyatékosságetikai kérdések adják. 

Május 17-én Vámos Tibor (tanársegéd, ELTE BGGyK) "A felső végtag pótlására alkalmas protézis fajták" – és Dr. habil. Németh Géza (egyetemi docens,  laborvezető, BME) “Beszédkommunikáció és intelligens interakciók a fogyatékos emberek számára" címmel tart előadást. 

Az esemény moderátora Kiss Erika (tanársegéd, ELTE BGGyK).
A rendezvény ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. Kérjük, a regisztrációhoz látogasson el a Bárczi - Gyógytea hivatalos oldalára

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar aktív szereplőként igyekszik lehetőséget teremteni egyrészt a kari vélemények és tapasztalatok, másrészt pedig a civil, egyházi és állami fogyatékosságügyi politikák és innovatív fejlesztések bemutatására, szakmai viták generálására. Ilyen szakmai fórum a 2013. szeptemberében indult és azóta is havi gyakorisággal jelentkező Bárczi - Gyógytea rendezvénysorozat is, ahol aktuális szakmai, szakmapolitikai témákat járnak körül a jelenlévők egy tanéven keresztül. 
A Bárczi Gyógytea 5. évadának két témája nagyon szorosan összekapcsolódik egymással: a fogyatékossággal élő személyek életminőségét támogató technikai fejlesztések, eszközök és innovációk, valamint a fejlesztések, technológiák bioetikai és fogyatékosságetikai kérdései. Rendkívül izgalmas témák, melyek izgalmas beszélgetéseket képesek generálni. Beszélgetéssorozatunk fókuszában továbbra is a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezmény áll, melyet az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése 2006. december 13-án fogadott el.