Új mesterképzési szakkal bővül a Bárczi képzési palettája

2017.09.24.
Új mesterképzési szakkal bővül a Bárczi képzési palettája
A 2017/2018 tanév tavaszi félévében új mesterképzési szakot indít az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar. A képzés felvételi eljárásának szervezéséért az ELTE Tanárképző Központ felel. A jelentkezés feltételeivel és határidejével kapcsolatos információk 2017. október 15-től a www.felvi.hu felületen az ELTE/Tanárképző Központ menüpont alatt lesznek elérhetők. A képzés felelőse, dr. habil Papp Gabriella, gyakorlati és képzésfejlesztési ügyekért felelős dékánhelyettes.

A gyógypedagógia-tanár mesterszakra a gyógypedagógia alapképzés keretében bármilyen szakirányon szerzett gyógypedagógus alapvégzettséggel (BA), vagy korábban bármely szakon, szakterületen, szakágon szerzett főiskolai szintű gyógypedagógiai tanári vagy gyógypedagógus oklevéllel lehet jelentkezni. A képzést azoknak ajánljuk, akik a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőttképzés különböző területein, intézményeiben gyógypedagógiai és fogyatékosságügyi ismereteket szeretnének tanítani, akik jó kommunikációs, szociális és kreatív képességekkel, készségekkel, valamint együttműködő, kapcsolatteremtő képességgel, felelősségtudattal, önismerettel rendelkeznek, és magas szintű szakmai felkészítésben szeretnének részt venni. A képzés eredményeként megszerezhető gyógypedagógia-tanár mestervégzettség (MA) a pedagógusok előmeneteli rendszerében a bértábla szerinti mestervégzettséghez (MA) tartozó bérbesorolásra jogosít. 

Bővebb információt a Gyógypedagógia-tanár mester szakról itt talál.

A képzés felvételi eljárásának szervezéséért az ELTE Tanárképző Központ felel.
A jelentkezés feltételeivel és határidejével kapcsolatos információk 2017. október 15-től a www.felvi.hu felületen az ELTE/Tanárképző Központ menüpont alatt találhatók meg.