A BÉCSI EGYETEM FELHÍVÁSA FIATAL KUTATÓKNAK

2017.11.06.
A BÉCSI EGYETEM FELHÍVÁSA FIATAL KUTATÓKNAK
Az ELTE és a Bécsi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján kiírásra került egy fiatal kutatóknak szóló ösztöndíj, melynek keretében a bécsi partneregyetem két PhD-jelölt, ill. PhD utáni Post-Doc ELTE hallgatót fogad kutatómunka céljából 1 hónap időtartamra.

A két nyertes pályázó 1.000 EUR/fő ösztöndíjas támogatásban részesül 1 hónap időtartamra, melyet a 2018-as évben februártól a naptári év végéig lehet felhasználni. A cél fiatal PhD-jelöltek és PhD-vel nem több mint 7 éve rendelkező kutatók mobilitásának elősegítése. A pályázók fogadása egy többfordulós pályázati rendszerben dől el. A pályázókat kizárólag az Eötvös Loránd Tudományegyetem jelölheti.

A pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat kell csatolni egy példányban, angol nyelven:

  • Kitöltött jelentkezési lap
  • Önéletrajz
  • Publikációs lista
  • A kutatási projekt részletes bemutatása bibliográfiával, kitérve arra, hogy miért választják a Bécsi Egyetemet kutatásuk helyszínéül (maximum 2 oldal)
  • Aláírt és lepecsételt oktatói ajánlólevél az ELTE egy oktatójától
  • Oktatói befogadó levél (Letter of Acceptance) a Bécsi Egyetem egy oktatójától, mely tartalmazza a kint tartózkodás pontos dátumát is (a partneregyetem oktatójával megbeszélve és jóváhagyva)

Az oktatókkal történő kapcsolatfelvételhez ajánlott csatolni a Bécsi Egyetem ösztöndíjának angol nyelvű leírását.

Letölthető dokumentumok: jelentkezési lap; call

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban az ELTE ad hoc bizottsága választja ki azt a három pályázót, akik közül kettőt biztos jelöltként, egyet várólistán lévő jelöltként továbbít a Bécsi Egyetem felé. A továbbított pályázatokat a Bécsi Egyetem hagyja jóvá.

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hiánypótlásra sem az ELTE-n, sem a Bécsi Egyetemen nincs lehetőség.

A pályázat időtartama: A hallgató 1 hónapos időszakra pályázhat 2018. február és december között (február és december hónapokra is).
A pályázat benyújtási határideje: 2017. december 22. (14:00-ig)
A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Ehrenberger Dóra részére az alábbi címre: dora.ehrenberger@rk.elte.hu.

Bővebb információ az ELTE központi honlapján található, illetve Ehrenberger Dórától kérhető (dora.ehrenberger@rk.elte.hu; +36 1 411-6500/1387)