Alternatív valóság nélkül

Alternatív valóság nélkül
11/17

2022. november 17. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 1097 Budapest, Ecseri út 3. (A épület 202-es terem)

11/17

2022. november 17. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 1097 Budapest, Ecseri út 3. (A épület 202-es terem)


A Gyógytea 9. évadának második előadásának a felkért résztvevői: Környei Kristóf (TASZ), Sziklai István (TÁRS), Gifló H. Péter (Magyar Máltai Szeretetszolgálat), Zahoránszky Mária (Miskolci Éltes Mátyás Óvoda Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) Kondor Zsuzsa (ELTE BGGyK), Kunt Zsuzsanna (ELTE BGGyK), Csángó Dániel (Freekey), Kalász Veronika (Freekey), Köllő Gergő (Freekey) és mások.

Diskurzus Környei Kristóf "Kitagolás felülnézetből - stratégiai újragondolásra volna szükség" című vitaindító anyagáról, mely itt olvasható: 
https://tasz.hu/cikkek/kitagolas-felulnezetbol-strategiai-ujragondolasra-volna-szukseg

Az elmúlt években rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodott a hazai intézményi férőhely-kiváltási folyamat. A folyamat célja az önrendelkező, minőségi élet feltételeinek megteremtése a fogyatékos emberek számára. A kiváltás kulcselemei a fogyatékos emberek hatalommal való felruházása, a családok támogatása és a szakemberek képzése. Mindhárom feladatban jelentős szerep jut a gyógypedagógiának. Az eddigi tapasztalatokra építve a november 17-i Gyógytea rendezvény kísérletet tesz előremutató szakmai javaslatok megfogalmazására a gyógypedagógia szerepére nézve a kiváltás folyamatában. Bízunk benne, hogy a vita gondolatébresztő lesz és ösztönzi az érintett szereplők közötti párbeszédet.

Az előadás alatt feliratozó tolmácsolást biztosítunk.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt személyesen vagy online!
Az online belépéshez szükséges link: Bárczi-(Gyógy)tea

Köszönjük a támogatást: