Az elvektől a gyakorlatig

Az elvektől a gyakorlatig
06/15

2017. június 15. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3.), A/202-es terem

06/15

2017. június 15. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3.), A/202-es terem


Az elvektől a gyakorlatig – a gyógypedagógiai szaktudás szerepe a súlyos–halmozott fogyatékossággal élő személyek méltó életének biztosításában címmel, a Bárczi Gyógytea rendezvénysorozat 4. évadának ráadásaként, az utóbbi időben a témában nagy társadalmi nyilvánosságot kapott események kapcsán a tudomány, a gyógypedagógusképzés és a gyakorlat szemszögéből kerülnek értelmezésre a téma alapkérdései. Erről folyik majd szakmai diskurzus a rendkívüli Bárczi Gyógyteán.

A Gyógytea EXTRA előadói lesznek, Dr. Zászkaliczky Péter (A függőségtől az autonómiáig), Sándor Anikó (A korlátozás alternatívái az önrendelkezési paradigma tükrében), dr. Maléth Anett (Másként ember? Gondolatok a rendszerszemléletű megközelítésről, avagy az ördög a részletekben lakozik), Dr. Márkus Eszter, Havasi Ágnes (Személyiségközpontú és szükséglet-orientált elméleti és gyakorlati megközelítés a súlyosan-halmozottan fogyatékos emberek gyógypedagógiai kísérésében) és Kolutácz Györgyné (Szakellátás, szolgáltatás, szolgálat).
Az érintett személyek narratíváiból felolvas, Dr. Perlusz Andrea, karunk stratégiai ügyekért felelős dékánhelyettese, főiskolai tanár.
A rendezvény moderátora, Dr. Stefanik Krisztina, tudományos és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar aktív szereplőként igyekszik lehetőséget teremteni egyrészt a kari vélemények és tapasztalatok, másrészt pedig a civil, egyházi és állami fogyatékosságügyi politikák és innovatív fejlesztések bemutatására, szakmai viták generálására. Ilyen szakmai fórum a 2013. szeptemberében indult és azóta is havi gyakorisággal jelentkező Bárczi Gyógytea rendezvénysorozat is, ahol aktuális szakmai, szakmapolitikai témákat járnak körül a jelenlévők egy tanéven keresztül. 

 

Fotó: pixabay.com