Dán szakmai csoport látogatása a Bárczin

2024.03.13.
Dán szakmai csoport látogatása a Bárczin
2024. március 12-én szakmai látogatáson fogadtuk a dán International Business Academy nyolcfős delegációját, Jeanette Lemmergaard rektorhelyettes vezetésével.

A szakmai csoport látogatásának elsődleges célja a karon belüli inkluzív oktatás módszereinek és tapasztalatainak megismerése, a sokszínűség, befogadás és minőségbiztosítás területihez kapcsolódó jó gyakorlatok megismerése volt.

 

A találkozó során dr. Márkus Eszter dékánhelyettes átfogóan bemutatta a kar történetét, az itt folyó oktatási és kutatási tevékenységet, valamint külön felhívta a figyelmet a kar 2025. szeptemberétől induló angol nyelvű BA képzésére.  Dr. Fazekas-Vinkovits Ágnes Sarolta, a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) képviselőjeként ismertette a SHÜTI tevékenységét és szolgáltatásait, amit a fogyatékossággal élő hallgatók számára nyújtanak.

 

A tájékoztató előadások utáni szakmai megbeszélésen a delegáció tagjai választ kaptak a témához kapcsolódó kérdéseikre, valamint megállapodás született arról, hogy a jövőben folytatjuk a lehetséges együttműködési területek feltárását és a kétoldalú kapcsolatok kialakítását.