Felvételi tudnivalók

2021.10.14.
Felvételi tudnivalók
Kedves Érdeklődő! Az alábbiakban a 2022. februárjában, azaz keresztfélévben induló képzéseink felvételi eljárására vonatkozó információkat olvashatod. A hivatalos információkért kísérd figyelemmel a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapját, a www.felvi.hu oldalt! Az összes szak leírása itt megtalálható
A felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információkat és tudnivalókat tartalmazó 
Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan jelenik meg.

Általános információk

A Kar februárban induló képzéseire (mesterképzés) csak elektronikus úton (online) lehet jelentkezni. A jelentkezési adatlapot a www.felvi.hu oldalon, regisztrációt követően lehet kitölteni. 

A felvételi korszerű és legegyszerűbb módja az e-felvételi, amelynek segítségével egyszerűen, biztonságosan az interneten adható be a jelentkezés. Az elektronikus felvételi nagy előnye, hogy a rendszer kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek. Idén is összesen öt helyre lehet jelentkezni. Az e-felvételi itt érhető el.

Fontos határidők

A jelentkezés(ek) csak akkor válnak érvényessé, ha a jelentkező a hozzájuk tartozó felsőoktatási felvételi eljárási díjat (az Eljárási díjakkal kapcsolatos tudnivalók a lap baloldalán, külön menüpontban találhatók) is befizeti, a határidő megegyezik a jelentkezési  határidővel.

VÁLTOZÁS!!! A jelentkezés benyújtásának határideje 2021. november 16.

Az elektronikus jelentkezés kétféleképpen hitelesíthető: vagy okmányirodai ügyfélkapus regisztráció használatával, vagy a jelentkező aláírásával hitelesített, a honlapról letölthető ún. hitelesítő adatlap postázásával, illetve elektronikus továbbításával a jelentkezési határidő lejárta után tíz napig. 

VÁLTOZÁS!!! Az e-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének, illetve Ügyfélkapu regisztráción keresztüli hitelesítés határideje 2021. november 21.

A jelentkező december folyamán felszólítást kap hiánypótlásra: a természetes személyazonosító adatok, valamint az állampolgárság megjelölésének hiánya vagy pontatlansága; lakcím hiánya vagy pontatlansága; alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén az érettségi bizonyítvány kibocsátásának évére és a kibocsátó középiskolára vonatkozó adat hiánya vagy pontatlansága; a jelentkezési szakok adatainak hiánya vagy pontatlansága, illetve – a meghirdetett lehetőségektől eltérő vagy annak nem minden adatát tartalmazó – helytelensége esetén, továbbá az érettségi bizonyítvány vagy felsőfokú oklevél hiánya esetén.

Hiánypótlásra felszólítás 2021. december 13-tól 2022. január 3-ig.

A folyamatos online szolgáltatás révén a jelentkező nyomon követheti elektronikusan beadott kérelme sorsát, egyszer változtathat a jelentkezési sorrenden, dokumentummásolatokat (például érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány) csatolhat. (A pontszámítással és a többletpontokkal kapcsolatos tudnivalók a lap baloldalán, külön menüpontban találhatók.)

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok benyújtása, továbbá egyszeri sorrendmódosítás határideje várhatóan 2022. január 10.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és az intézmények közösen meghatározzák a ponthatárokat. 

Ponthatárok, a felvételi eredmények várható kihirdetése várhatóan 2022. január 24.

A besorolási döntésről szóló határozat elérhető és letölthető a www.felvi.hu oldal e-felvételi szolgáltatásában, elérhetőségről külön tájékoztató e-mailt kapnak. 

Közzététel határideje: legkésőbb 2022. január 25-ig.
Felvételi határozat közlése (a felsőoktatási intézmények küldik ki a felvételt nyert jelentkezőiknek postai úton vagy e-mailben) legkésőbb a besorolási döntés időpontját követő nyolc napon belül.
Jogorvoslati kérelmek benyújtásának a határideje: közléstől számított 15 nap.

A tájékoztató a www.felvi.hu oldal adatain alapul. Az eljárás további határidői, pontszámítás, eljárási díjak stb. a felvi.hu oldalon érhetők el a Felvételi tájékoztató menüpontjaiban.