Fogyatékosság-barát Munkahely díj 2016

2016.12.04.
Fogyatékosság-barát Munkahely díj 2016
December 3-án, a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadón, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület képviselőitől vehette át az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar képviseletében, dr. Perlusz Andrea, stratégiai és szakmapolitikai ügyekért felelős dékánhelyettes, immár második alkalommal a Fogyatékosság-barát Munkahely díjat.

A már második alkalommal odaítélt díjat a Kar pályázat keretében nyerte el. A pályázatban be kellett mutatni az elmúlt két év alatt már megvalósított, valamint a következő két évre tervezett fejlesztéseket. Az előző pályázati ciklusban a Kar vállalta, hogy növeli a fogyatékos/megváltozott munkaképességű oktató kollégáinak a számát, biztosítja ehhez az adaptált munkakörnyezetet, valamint hozzáférhetővé teszi számukra a megfelelő eszközöket és szolgáltatásokat. A továbbiakban külön hangsúlyt kíván helyezni a toborzás folyamatában hozzáférhető dokumentumok akadálymentes megjelenítésére, a megváltozott munkavállalók létszámának növelésére, továbbá tanulásuk, szakmai előmenetelük tudatos tervezésére és támogatására.

December 3-án, a Nemzeti Színházban rendezett nagyszabású gálaest keretében az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar a fogyatékos/megváltozott munkaképességű munkavállalók karriermenedzsmentje (tanulás, fejlődés, előmenetel) területén végzett kiemelkedő munkájáért Különdíjban is részesült.

A Fogyatékosság-barát Munkahely díjat 2010 óta minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület adományozza azoknak a munkáltatóknak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek foglalkoztatásának lehetőségeit. A díjra minden évben pályázattal lehet jelentkezni  a for-profit, non-profit és állami/önkormányzati szektorból egyaránt. A díjat elnyerő szervezetek 2 évre szerzik meg a minősítést, amely 2 évente, újabb pályázattal megújítható. 2016-ban a toborzás-kiválasztás (Magyar Posta Zrt.); a karriermenedzsment (tanulás, fejlődés, előmenetel) (ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar); az akadálymentesítés (Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft.); a befogadó környezet kialakítása (Auchan Magyarország Kft.), valamint a fogyatékos ügyfelek kiszolgálása (Szerencsejáték Zrt.) terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkáltatók Különdíjban részesültek.