Gesztusnyelv tréning 10 órában

2023.05.08.
Gesztusnyelv tréning 10 órában

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Továbbképző Központja tanúsítványt nyújtó, nem akkreditált 10 órás intenzív tréninget hirdet. A tréninget ajánljuk mindazoknak, akik részt vesznek komplex kommunikációs igényű gyermekek és felnőttek támogatásában. A tréning alapítója, kidolgozója Dr. Erdélyi Andrea professzor asszony.  

Az intenzív tréning az augmentatív és alternatív kommunikáció (AAK) színes eszköztárából a gesztusjelek és gesztusnyelv alkalmazását járja körül. A tréninget olyan szakemberek számára dolgoztuk ki, akik részt vesznek komplex kommunikációs igényű (nem vagy alig beszélő, a kommunikáció kezdeti szakaszaiban tartó) gyermekek és felnőttek támogatásában.

A tréning résztvevői gyakorlati szakemberek vezetésével megismerkedhetnek az AAK alapjaival, ebben a gesztusok és gesztusnyelv (ek) helyével. A Nézd a kezem gesztusnyelvi rendszer mentén megismerkednek felépítésével, az egyenre szabott gesztusszótárak kialakításával, az ehhez szükséges felmérésekkel és a bevezetés, tanítás stratégiáival. A tréning gyakorlati jellegű, így interaktív előadást követően, esetelemzések és helyzetgyakorlatok segítik a gesztusjelek bevezetésének, használatának tanulását. 

Továbbképzés célja: A résztvevők megismerjék a gesztusok és gesztusnyelv helyét és illeszkedését az AAK-támogatások módszereiben, a gesztusok és a gesztusnyelv alkalmazási lehetőségeit a mindennapi kommunikáció során továbbá a gesztusok és a gesztusnyelv tanításához szükséges felmérési és alkalmazási módszereket, stratégiákat

Előadók: Tóth Mónika, Fekete-Szabó Viola, Fodor-Adorjáni Edit és Dr. Erdélyi Andrea

A tréning óraszáma: 10 óra (2x5 óra)

A tréning időpontja: 2023. június 16. péntek, online formában MS TEAMS felületen, 13:00-17:00 óra,

                                   valamint 2023. június 24. szombat, személyes jelenléttel 10:00-14:00 óra között

Helyszín: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 1097 Budapest, Ecseri út 3.

Tanúsítvány kiadásának feltétele:

  • a tréning összóraszámának (10 óra) 90%-án történő aktív részvétel
  • zárófeladat készítése (a minősítés megfelelt 60%-os és e feletti teljesítmény esetén illetve nem felelt meg 60%-os teljesítmény alatt).

Tréning részvételi díja: 10.000 Ft/fő

Jelentkezési határidő: 2023. június 11. (a részvétel jelentkezés köteles)

A részvételi díj befizetése átutalással lehetséges az alábbi adatok szerint:

  • címzett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • bankszámlaszám: 10032000-01426201-00000000
  • Az utaláskor a közleményben feltüntetendő adatok: KN1745/09, R940535000, GNY, jelentkező neve

Kérjük, a közlemény pontos kitöltését, a sorrend betartását! A hibás adatok feltöltéséért nem vállalunk felelősséget, a részvételi díj összegét az előzőleg jelzett esetben ELTE-nek nem áll módjában visszautalni.

A kitöltött jelentkezési lapot és a regisztrációs díj befizetéséről szóló igazolást elektronikus formában a 

horvath.monika@barczi.elte.hu címre kérjük PDF vagy JPEG formátumban legkésőbb 2023. június 11-ig megküldeni!

A jelentkezés akkor érvényes, ha a tréning díja befizetésre került, és a jelentkező az erről szóló igazolást a megadott e-mail címre megküldte, illetve erről e-mailben visszajelzést kapott.

Számlát nem áll módunkban kiállítani.


Képzési tematika

Jelentkezési lap