Gyógypedagógiai támogatás, ADHD és viselkedészavarok

Gyógypedagógiai támogatás, ADHD és viselkedészavarok
12/08

2022. december 08. 16:00 - 18:00

Online (Ms Teams)

12/08

2022. december 08. 16:00 - 18:00

Online (Ms Teams)


A 9. Gyógytea évad harmadik előadásának az előadói, Pongrácz Kornélia (ELTE BGGyK) és Reményi Tamás (ELTE BGGyK). Az előadás témája, a gyógypedagógiai (pszichopedagógiai) tanácsadás sajátosságai ADHD és viselkedészavar esetén.

Bármely ellátórendszerben is végezzük a gyógypedagógiai támogató munkánkat, elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk olyan gyermekkel, felnőttel, aki ADHD-ban érintett és/vagy a viselkedészavar tüneteit mutatja.  

A pszichopedagógia szakirány képzésfejlesztő munkájában, valamint annak eredményeként megszülető új tantervében és tananyagaiban hangsúlyosan jelennek meg e két zavar kapcsán az állapotmegismeréssel, beavatkozással kapcsolatos ismeretek, jó gyakorlatok. 

Előadásunkban arra vállalkoztunk, hogy megismertessük a hallgatósággal, hogyan támogathatja egy jól felkészült pszichopedagógus az externalizáló tüneteket mutató kliensét a mindennapokban, mire fókuszáljon, mit érdemes mérlegelnie, mik azok a bizonyítottan hatékony módszerek, stratégiák, amelyek mentén érdemes a munkáját terveznie, majd kiviteleznie.

Az előadás alatt feliratozást  biztosítunk.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Az online belépéshez szükséges link: Bárczi-(Gyógy)tea

Köszönjük a támogatást: