Hol szálljak ki? - akadálymentes közlekedés

Hol szálljak ki? - akadálymentes közlekedés
02/09

2017. február 09. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202 terem)

02/09

2017. február 09. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202 terem)


Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar szervezésében, február 9-én, az akadálymentes közlekedés témájával folytatódik a Bárczi-Gyógytea negyedik évada. 

A délután folyamán Hol szálljak ki? címmel előadást tart Földesi Erzsébet, az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont (ETIKK) igazgatója, továbbá Loványi Eszter, az ELTE BGGyK tanársegédje, aki előadásában a segítőkutyával való közlekedésről beszél az érdeklődőknek. A két előadást követően beszélgetésre kerül sor a vendégek és a két előadó részvételével.

Az esemény moderátora: Prónay Beáta, az ELTE BGGyK főiskolai docense lesz.

A HÖK kezdeményezésére a február 9-i Gyógytea-alkalomhoz egy kísérő program is csatlakozik: „A fogyatékosság fala” című kiállítást a program végén nyitják meg, a tárlat szervezője az Együttható Egyesület.

Az Együttható Egyesület „Breaking Stereotypes” címmel nemzetközi programot szervezett. A projekt során 6 országból, összesen 30 fiatallal, köztük 12 fogyatékossággal élővel gondolkodtak közösen az Egyesület tagjai, hogyan lehetne a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos sztereotípiákat, előítéleteket feloldani, egyáltalán mit is jelent a fogyatékosság manapság? A program részeként a fiatalok egy panelbeszélgetést rendeztek Budapesten, 2016. november 23-án a Magnet Bank támogatásával annak Andrássy úti székházában. A panelbeszélgetés előtt a résztvevők elkészítették a „Fogyatékosság Falát”. A falon olyan fontos eseményekről kerültek fel képes és rövid szöveges információk, amelyek a résztvevők számára meghatározók voltak a fogyatékossággal kapcsolatban a különböző történelmi korok során, illetve a jelenben is példaértékkel bírnak. A fal egy másik elemén a résztvevők pozitív üzenetei olvashatók.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar negyedik éve szervez szakmapolitikai műhelybeszélgetéseket „Bárczi-Gyógytea” címmel. Az idei tanévben a fogyatékossággal élő személyek szabadidő eltöltése, az alkotás, az akadálymentes turizmus, valamint a magánélet és az intimitás kérdéseivel foglalkozik a rendezvénysorozat.

Regisztráció: https://gyogytea.elte.hu