Látogatók a Brigham Young University-ről

2023.05.12.
Látogatók a Brigham Young University-ről

2023. május 2-3. között két professzor és öt BA-s gyógypedagógus hallgató volt a vendége az ELTE BGGYK Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézetnek. Szakmai partnerünk prof. Ryan O. Kellems, aki korábban Fulbright ösztöndíjjal Karunk vendége volt, egy pályázat keretében nyerte el a mostani lehetőséget. A kétnapos látogatás során több bárczis kötődésű intézményt is felkeresett a delegáció.

A szakmai program első napján a delegáció látogatást tett az ELTE Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Központban, majd ezt követően megtekintette az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskolát, ahol az amerikai hallgatók angol órát tartottak logopédia tagozaton a 7. és 8. osztályos tanulóknak. A nap második felében a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben kaptak tájékoztatást az intézmény működéséről, szakmai tevékenységéről.

A szakmai program második napján a delegáció a Gyermekek Háza oktatási intézménybe látogatott el, ahol a csoport két órán is hospitálhatott, valamint választ kaptak az inkluzív neveléssel kapcsolatos kérdéseikre. A Nem Adom Fel Kávézó és Étterembe szervezett ebéd során megismerkedhettek az étterem történetével és működésével is. A látogatás zárásaként találkozóra került sor a Kar épületében, ahol dr. Perlusz Andrea dékánhelyettes asszonnyal és Erdős Attilával, a Nemzetközi Iroda vezetőjével, illetve több, nappali tagozatos hallgatóval kötetlen beszélgetés formájában tudtak véleménycserét folytatni a gyógypedagógiai képzéssel kapcsolatban.

Ryan O. Kellems és hallgatói látogatása a Bárczin

Ryan O. Kellems és hallgatói látogatása a Bárczin

0

/

0

0

/

0