NAPPALI tagozatos BA képzés 1-4. évfolyam órarend - 2022-2023/2. félév

2022.08.27.
NAPPALI tagozatos BA képzés 1-4. évfolyam órarend - 2022-2023/2. félév
A órarendek folyamatosan frissítésre kerülnek, kérjük kísérjék figyelemmel a frissítési időpontot!

Az órarendben az 1-8. félévesek órái egy fájlban vannak feltüntetve.

A honlapon megtalálható tanterv (Oktatás / Tanulmányi Hivatal / Tantervek / Alapképzés) segítséget nyújt abban, hogy az aktuális félévre milyen tárgyakat kell felvenniük. 
Ezen kívül az órarend tartalmaz "Előlap_NBA...." stb. füleket, amik szintén segítséget adnak abban, hogy az adott féléven lévő hallgatónak milyen tárgyakat ajánl a mintatanterv felvételre, ami alapján fel tudják venni a tárgyaikat. Javasoljuk, hogy az Önökre vonatkozó tantervet nyomtassák ki és folyamatosan vezessék maguknak, hogy milyen tárgyakat teljesítettek eddig és mi az amit aktuálisan fel kell venniük, felvettek.

Az órarendi tárgyakat név, tárgykód alapján az xls tábla "Órarend_NBA_....." fülön tudják kikeresni.

A hatályos szabályozók értelmében az oktató szabja meg (például a Neptunban található tárgyleírásban), hogy a tárgy teljesítéséhez (vagy a vizsgára bocsátáshoz) mennyi kötelező jelenlét szükséges. Lesznek jelenléti órák, melyeken szintén meghatározott a megengedett hiányzás mértéke. A szeminárium és gyakorlat típusú tárgyakon részt kell venni – akkor is, ha jelenléti, akkor is, ha online óra. A felsőbb évfolyamokon a külső színtereken szervezett gyakorlatok (intézményi gyakorlatok) zavartalanul folynak, személyes jelenléttel. A Neptun tárgyleírás mellett az oktató Neptun üzenetben, vagy Teams üzenetben vagy az általa használt E-learning (Moodle, Canvas) felületen is közzéteheti a félévi követelményeket. Az oktatók az általuk választott felületen fogják megadni a tananyagokat (többségében Moodle vagy Teams, esetleg Canvas), és tájékoztatni fogják Önöket az adott kurzus esetében a használt felületről.

Óraütközés esetén az érintett oktatókat értesíteni szükséges, és az oktatók meg tudnak állapodni, hogy hogyan engedélyezik a hiányzást, illetve hogyan biztosítják, hogy a hallgatók hozzáférjenek a tananyagokhoz – ha valóban nem tudnak az óraütközés miatt részt venni minden órán.

FONTOS! Kérjük, hogy mindenki kövesse figyelemmel a levelezését. A Neptun-üzenetek a Neptunban megadott elsődleges email-címre érkeznek, a Teams-üzenetek azonban kizárólag a hallgató …@student.elte.hu címére érkeznek meg az Outlook levelezőrendszerbe, ezért az Outlook levelezést is folyamatosan figyelni szükséges (érdemes letölteni az alkalmazást akár asztali gépre, akár okostelefonra, mert úgy könnyebben észrevehető, hogy Outlook üzenet érkezett). Az Outlook üzenetek ugyanis nem továbbítódnak a Neptunban megadott email-címre. Amennyiben a hallgató a Neptunban is az ELTE-s email címét rögzíti elsődleges címként, úgy minden, a tanulmányaival kapcsolatos levelezés egy helyre fog megérkezni.

További kérdéseikkel forduljanak bátran az oktatókhoz, vagy tanulmányi ügyintézőjükhöz.