Nyelvtanulás Máltán Erasmus+-szal - GYMRI

2024.05.28.
Nyelvtanulás Máltán Erasmus+-szal - GYMRI

Szudki Osayma, Tóth Zsuzsanna és Lénárt Zoltán (GYMRI) angol nyelvtudásukat fejlesztették május elején, Máltán. Beszámoló a képzésről.

Május elején egy hetes, 20 órás angol nyelvtanfolyamon vettünk részt Máltán. Az Easy School of Languages nyelviskola Vallettában, központi helyen, a történelmi belvárosban egy nagyon hangulatos kis utcában helyezkedik el. A kezdőtől a haladó szintig többféle tanfolyam megtalálható, 20- 30 órás, csoportos-egyéni, délelőtti-délutáni kurzusok közül választhatunk.

Az órák beszédközpontúak voltak, az oktatónk folyamatosan beszéltetett minket. Kedves és nyitott hozzáállása gyorsan átragadt a csoportunkra, és még a bátortalanabbak is hamar feloldódtak és mertek társalogni. Csapatunkban összesen heten voltunk, rajtunk kívül japán és francia tanulók vettek részt az oktatáson. A nyelviskolában minden héten egy előre meghatározott témát járnak körbe a tanfolyamon. Nálunk a technológia volt az, amit a hét során feldolgoztunk - bár a tárgykör maga nem annyira általános, hétköznapi beszédtéma, mégis nagyon hasznosnak bizonyult szókincsbővítési szempontból. Málta egy igazi multikulturális hely, sokféle ember él egymás mellett, és mivel a máltai mellett a hivatalos nyelv az angol, volt alkalmunk a tanórákon kívül is folyamatosan gyakorolni hétköznapi szituációkban a beszédet.

A csoport nemzetközi, életkori sokszínűsége és a téma hozta magával, hogy időnként megmosolyogtató helyzetekbe kerültünk, az órák nagyon jó hangulatban teltek. Továbbá érdekes volt ráhangolódni egymás gondolatmenetére, és megfigyelni, hogy mennyire máshonnan tudunk közelíteni egy-egy feladathoz a már fent említett okok miatt. Mivel mi a délutáni tanuló csapatba kerültünk, a délelőttjeink szabadok voltak, így azt városnézéssel, kirándulással töltöttük, a bátrabbak közülünk pedig - a május elején még igencsak hűvös- tengerben is megmártóztak.

Hálásak vagyunk a lehetőségért és a jó hangulatú, hasznos tudást adó kurzusért.

Easy School of Languages - 2024. május

Easy School of Languages - 2024. május

0

/

0

0

/

0