Sokszínűség Klagenfurtban

2024.05.29.
Sokszínűség Klagenfurtban

Kövecses Gréta, karunk Erasmus+ koordinátora (Dékáni Hivatal) május közepén Erasmus+ személyzeti mobilitási ösztöndíjjal Klagenfurtban járt egy továbbképzésen. Beszámoló az útról.

Az Alpen-Adria-Universität (AAU) Klagenfurt munkatársi tréningje egy háromnapos program volt, amelyet 2024. május 14-16. között rendeztek meg. Az első nap a regisztrációval indult, majd egy üdvözlő beszéddel folytatódott. Ezt követte egy vezetett túra az AAU kampuszán, majd egy kávészünet keretein belül lehetőség nyílt a kapcsolatok építésére. Az ebéd után német gyorskurzust tartottak a résztvevőknek, majd egy közös csipegetéssel zárult a nap a résztvevők által hozott, különböző klasszikus nemzeti ételek felsorakoztatásával. A hivatalos zárást követően Klagenfurt városvezetésének jóvoltából egy hajótúrára vittek minket a Wörthersee-n.

A program másnapján reggel egy résztvevők és a rendező egyetem közötti árnyékprogramra (job shadowing) került sor, amit egy közös ebéd követett. Délután egyéni találkozók és a Diversity Day programjai zajlottak - láthattunk egy kiállítást és különböző kerekasztal-beszélgetésekre is lehetett beülni, melyek mind a sokszínűségről szóltak. Ezt követően egy közös városnézés és vacsora zárta a napot.Az utolsó napon egy vezetett túra keretében megtekinthettük az AAU könyvtárát, ahol többek között Karl Popper osztrák filozófus teljes életműve, jegyzetei és magánkönyvtárának legtöbb darabja megtalálható. Az esemény zárása előtt bemutatkozott a Hallgatói Önkormányzat is és az ebéd után sokszínűségi workshop következett, végül egy utolsó kávéval és oklevelek átadásával zárult a program.

További információ a személyzeti mobilitási lehetőségekről elérhető erre a linkre kattintva.

AAU Klagenfurt - 2024. május

AAU Klagenfurt - 2024. május

0

/

0

0

/

0