Szakdolgozat feltöltése a Neptunba

2020.10.09.
Szakdolgozat feltöltése a Neptunba

A szakdolgozat leadása a 2021/2022 tanév őszi félévében

A Szenátus döntése értelmében a szakdolgozatot/portfóliót a Neptunba fel kell tölteni.

A szakdolgozati útmutatóban illetve a szabályzatban leírt módon (kinyomtatott formában, valamint CD-n) és példányszámban a továbbiakban a szakdolgozatot/portfóliót nem kell leadni. Ha a témavezető erre mégis igényt tart, akkor azt a hallgatónak jelezni fogja.

A feltöltéshez, a feltöltési engedély megkéréséhez segítséget az alábbi videó ad:
Szakdolgozat digitális leadása a Neptunban (A felület megtekintéséhez ELTE e-mail cím szükséges.)

Elsőként kérjük, ellenőrizze, hogy a szakdolgozat témája (nem a címe) és a témavezető neve a Neptunba fel van-e töltve. (Tanulmányok/Szakdolgozat/Szakdolgozati jelentkezés) Abban az esetben ha ezek az adatok nincsenek rögzítve, vagy nem helyes adatokat találja, akkor mielőbb jelezze ezt a th@barczi.elte.hu címen.

A záróvizsgára történő jelentkezéssel egy időben célszerű megkérni a szakdolgozat feltöltéséhez a konzulensi engedélyt Neptunon keresztül.

A feltöltést megelőzően a témavezetőnek a leadást/feltöltést engedélyeznie kell, engedélyezés hiányában a szakdolgozat/portfólió nem tölthető fel. Az engedély megkérése a Neptunban: rá kell kattintani a "szakdolgozat befogadás kérés" gombra. Ekkor az oktató kap egy Neptun üzenetet a kérésről, további teendőjük az elfogadással kapcsolatosan nem lesz (ld. fenti videó). Ez a funkció feleslegessé teszi a szakdolgozati konzultáció igazolási lap csatolását/feltöltését a felületre.

A témavezető elutasítása esetén a szakdolgozat nem tölthető fel, így a hallgató a 2021/22/1 félévben nem védhet és a záróvizsga-időszakban nem tehet záróvizsgát.

Javasoljuk, hogy ne a leadási határidő napján indítsák a szakdolgozat feltöltésének ill. a feltöltési engedély kérésének a folyamatát, hanem pár nappal előbb, nehogy kicsússzanak a határidőből.

Szakdolgozat/portfólió leadási határidő meghosszabbítását lehet kérni BA/MA (gyp. terápia spec.) képzésen. A kérelmet a konzulenssel alá kell íratni és az aláírást követően 2021. november 2-ig kell leadni. Jelen helyzetben az aláírást helyettesítheti a konzulenssel e-mailben történt egyeztetés és a konzulenstől e-mailben kapott beleegyezés. A konzulensi támogató e-mailt és a hosszabbítást kérő nyomtatványt a th@barczi.elte.hu címre kell küldeni a fenti határidőig. Engedéllyel a szakdolgozat leadásának végső határideje, online Neptunba feltöltve a záróvizsgára való jelentkezést követően: 2021. november 16.

A szakdolgozat leadás hosszabbításáért 3.500.- térítési díj kerül kiírásra, ha a módosított határidő végéig a hallgató le tudja adni a szakdolgozatát.
A formanyomtatványt a honlapon az Oktatás / Tanulmányi Hivatal / Nyomtatványok menüpont alatt találják meg Szakdolgozat leadásihatáridő hosszabbítási kérelem néven.