Új helyzet, megújult könyvtárthasználat (frissítve 2020. 08. 26.)

Új helyzet, megújult könyvtárthasználat (frissítve 2020. 08. 26.)

Kedves olvasóink!

A 2020/21-es tanévben, a koronavírus elleni védekezés érdekében változásokat vezetünk be a könyvtárhasználatban. Célunk a minél kevesebb személyes érintkezés mellett a minél jobb könyvtári szolgáltatás. Ennek érdekében arra kérünk, hogy könyvtárunk alábbi szolgáltatásait a WebAppon keresztül (melynek használatával kapcsolatban itt találsz információkat) vedd igénybe. 

A WebAppon keresztül elérhető szolgáltatások: 

Beiratkozás: Ha már nincs érvényes tagságod vagy még nem jártál nálunk, akkor a WeabAppon keresztül kezdeményezheted a beiratkozást. A beiratkozás véglegesítéséhez az első könyvtárlátogatáskor hozd magaddal személyes okmányaidat (személyi igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány). https://konyvtar.elte.hu/hu/cikk/online-beiratkozas-es-tagsaghosszabbitas 

Tagsághosszabbítás: Ha van érvényes tagságod és ebben a tanévben is szeretnéd igénybe venni a könyvtár szolgáltatásait, akkor a WabAppon belül kattints a tagsághosszabbításra! 
https://konyvtar.elte.hu/hu/cikk/online-beiratkozas-es-tagsaghosszabbitas 

Kölcsönzött könyvek hosszabbítása: Amennyiben az adott könyv hosszabbítására van lehetőség, azt saját magad, a WebAppon keresztül is megteheted.  

Egyéb információk: Könyvtári tagságaid, kölcsönzéseid adatait (határidők, tartozások) is nyomon követheted. 

Könyvtárlátogatás: Az olvasóterem, illetve a könyvtár belső, szabadpolcos része sajnos egyelőre nem látogatható. A könyvátvételre vagy visszahozásra a könyvtárba érkező olvasóktól elvárt a maszk és kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás betartása. 

Kölcsönzés: Válaszd ki a könyvtár katalógusából (opac.elte.hu) a könyveket, amelyekre szükséged van, és amelyek elérhetőek, kölcsönözhetőek nálunk. Írj nekünk emailben egy kölcsönzési igénylést ezekről a könyvekről, melyben szerepeljen a könyv szerzője vagy szerkesztője, címe, a kiadás éve és raktári jelzete, valamint saját könyvtári vonalkódod (diákigazolvány, olvasójegy). Csak azokat a könyveket tudod kikérni, amelyeknek Példánystátusz oszlopában a Kölcsönözhető/Korlátozottan kölcsönözhető megjelölést, Lejárat oszlopában pedig a Helyén van megjelölést látod. A katalógus használatához készítettünk néhány videót, itt találod őket.

 

Mi válaszemailben jelezzük, hogy teljesíthető-e a kérés, hogy mikor jöhetsz a könyvekért, illetve minden mást is, amit tudnod kell az átvételhez. A kölcsönözhető könyvek darabszáma és kölcsönzési határideje nem változik. 
Az összekészített könyvek átvételére az értesítést követően 2 munkanapig van lehetőséged. 

Visszahozás: A könyveket személyesen vagy postai úton ajánlott küldeményként is visszajuttathatod. (CÍM. ELTE BGGYK Kari Könyvtár, 1097 Budapest, Esceri út 3.) Minden visszahozott könyv 72 órás karanténba kerül, ez az online katalógusban is látható lesz.  A könyvek csak ezt követően válnak újra kölcsönözhetővé.  

Minden egyéb könyvtárunkkal kapcsolatos információt a honlapunkon, facebook-, illetve instagram-profilunkon találsz. Ha kérdésed van akkor írj nekünk a konyvtar@barczi.elte.hu címen! 

2020. 09. 07-én 10 órától nyitunk, már nagyon várunk! 
Új nyitvatartásunkat itt olvashatod!