Erasmus+ Program

Erasmus+ Program

Erasmus+ Program – bevezető

2022.12.12.
Erasmus+ Program – bevezető
Az ELTE életének integráns része a nemzetköziesítés, az oktatás, kutatás és a szervezet fejlesztését is a nemzetköziesítés mint szemlélet és stratégiai irány hatja át.

A képzésünk hatékonyabb, fókuszáltabb nemzetköziesítésére többek között a célok közt szerepel a magyar hallgatók idegen nyelvi kompetenciájának (szaknyelvi ismeretek) fejlesztése; a magyar nyelvű kurzusok „nemzetköziesítése”: a személyi feltételek erősítése: az oktatók nemzetközi tapasztalatszerzésének, kapcsolatépítésének elősegítése; a hallgatók mobilitási programokban való részvételének hatékonyabb ösztönzése.

A kutatási téren cél továbbá a kutatási tevékenység nemzetközi mércével mérve is jelentős legyen; támogassa kutatóit nemzetközi szintű eredmények elérésében, azok nemzetközi disszeminációjában.

Ezeknek a céloknak a megvalósításához az ELTE támogatja az oktatási és kutatási projekteket és fejlesztéseket az intézményben.

Az adminisztratív munkatársaink nemzetköziesítési törekvéseit is támogatjuk, melyhez ajánljuk az ún. Erasmus Staff Week keresőt: http://staffmobility.eu/staff-week-search