Integrált szülő-csecsemő konzultáció

Integrált szülő-csecsemő konzultáció
Az integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció a koragyermekkor (0-5 év) időszakában használható prevenciós és intervenciós módszer. A korai érzelmi- és viselkedésszabályozási problémák (regulációs zavarok), kapcsolati nehézségek, és egyéb korai testi-lelki problémakörök kezelését, enyhítését célozza meg, ezzel támogatva a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolatot és a harmonikus fejlődés lehetőségét.  

A regulációs zavarok hátterében általában számos komponens állhat, amelyek hatással lehetnek a mindennapi interakciókra és ezáltal az alakuló szülő-gyermek kapcsolatra:

·         a szülők pszichés nehézségei, 

·         a gyermek temperamentuma, veleszületett, vagy idővel kialakuló testi problémái, betegségei,

·         a csecsemők és a szülők által átélt traumatikus élmények, 

·         azonban leggyakrabban olyan egyidejű gyermeki, szülői és környezeti tényezők állnak a háttérben, amelyek együttesen nehezítik a szülő-gyermek kommunikációt és a közös érzelem- és viselkedésszabályozást.

E komplex problémakör megoldása (korai felismerés, megelőzés, illetve célzott, a kapcsolatra irányuló intervenció) interdiszciplináris és speciális szakmai felkészültséget igényel.  

Képzésünk német hagyományokra épül, szilárd elméleti alapozással, gyakorlatorientáltan készít fel konzultációra a megelőzést célozva, nem a klinikai megközelítést igénylő problémák kezelésére. Klinikus szakpszichológus/pszichoterápiás végzettséggel azonban terápiában is alkalmazható módszer.


A jelentkezés feltétele: 

  • legalább alapképzésben szerzett oklevél  a következő képzési területek valamelyikén: bölcsészettudomány, társadalomtudomány, pedagógusképzés, orvos- és egészségtudomány, jog- és igazgatástudomány
  • motivációs beszélgetésen való részvétel és megfelelés
  • 7.000 Ft jelentkezési díj befizetése

A képzési idő félévekben: 4 félév

Önköltség: 150 000 Ft/félév

Nyilvántartási szám: FF/1445-3/2014.


Képzési tájékoztató

Konferencia összefoglaló

Óra- és vizsgaterv

Indulás: 2019/20-as tanév őszi I. félév

Jelentkezési határidő: meghosszabbításra került, új időpont: 2019. augusztus 16.

Motivációs/felvételi beszélgetés időpontjai: 2019. július 8. hétfő valamint a meghosszabbított jelentkezési lehetőség miatt egy további időpontként 2019. augusztus 23. péntek (Későbbi pót időpont már nem lehetséges, aki a júliusi beszélgetésen nem vett részt, annak ezen a napon mindenképp szükséges megjelennie)

A képzés megfelelő létszámú jelentkező esetén indul.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a Kar épülete július 27. és augusztus 20. között zárva tart, ezen időszakban a tanulmányi/ felvételi ügyekben nem lehetséges az ügyintézés.

Jelentkezés


A szakirányú továbbképzés keretében szerzett ismeretek beszámítása a gyógypedagógus-szakvizsgába