Kitárt Ajtók Ünnepe

Kitárt ajtók ünnepe

Kitárt ajtók ünnepe
Az ENSZ 1992. december 3-án hívta életre a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napját, melynek célja, hogy elősegítse a fogyatékossággal kapcsolatos kérdések jobb megértését és támogatást biztosítson a fogyatékossággal élő személyek méltósága, jogai és jóléte érdekében. Ebben a feladatban a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar hallgatói közössége is részt vállal, ezért a világnaphoz kapcsolódva minden év decemberének elején megrendezi a Kitárt Ajtók Ünnepét.

A rendezvény tematikája minden évben változó, 2016-ban például a sport, parasport, paralimpia, paralimpikonok, szabadidősport tematikája köré szerveződött. Célja a figyelemfelkeltés, hiszen a fogyatékossággal élő emberek integrációjának, életminőségük javításának elengedhetetlen feltétele a befogadó társadalom, ehhez szükség van a kölcsönös "ajtónyitásra". A Kar a rendezvény fő célcsoportjául a középiskolás diákok körét, mint a témára fogékony, éreklődő és a közösségért tenni akaró és tudó fiatalok csoportját választotta.
A Hallgatói Önkormányzat által szervezett eseményen a programok között van kerekasztal beszélgetés a meghívott vendégekkel, előadások az aktuális témát érintve, valamint interaktív workshopok. A rendezvény változatos programokon keresztül igyekszik megválaszolni egyes kérdéseket vagy éppen újakat generálni, lehetőséget biztosítva a közös (szakmai) gondolkodásra.

A belépés a Kitárt Ajtók Ünnepére mindenki számára díjtalan.

(kép: ELTE Online)