Sikeres OTKA pályázat

2020.02.05.
Sikeres OTKA pályázat
Az Általános Gyógypedagógiai Intézet és a Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézet munkatársai (Könczei György, Maléth Anett, Katona Vanda, Légmán Anna, Sándor Anikó) tagjai lesznek annak a sikeres OTKA pályázatot nyert kutatócsoportnak, amely a következő három évben a cselekvőképesség interdiszciplináris vizsgálatát vállalta.

A szervezők és a résztvevők egy jogalanyiságról szóló, kapcsolódó OTKA kutatással közösen, január 10-én a szakmai közösség számára nyitott problémafelvető műhelyen indították a közös gondolkodást. Kutatásuk alapjául a korábbi, Esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? című OTKA projekt szolgált, amelyben Katona Vanda, Könczei György, Sándor Anikó és Hoffman István már dolgoztak közösen.

„A nagykorúak cselekvőképességének korlátozása Magyarországon” című OTKA pályázat kutatási tervére továbbá jelentős hatással voltak Légmán Anna munkái, aki a narratív interjúzás módszertanában szerzett tapasztalataival járul hozzá a vizsgálathoz. Maléth Anett a doktori munkájához kapcsolódóan a jogi elemzést végző team tagja lesz. 

Köszönet illeti Hoffman Istvánt és csapatát, hogy kollégáink is csatlakozhattak az általa vezetett projekthez és a módszertan kidolgozásában képviselhetik a fogyatékosságtudományi szempontokat.

A pályázatról bővebb információk az ELTE ÁJK honlapján olvashatók.