TDK

TDK

Általános információk

TDK

Általános információk

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Tudományos Diákkörének Hallgatói és Oktatói Tájékoztatója itt érhető el.

A tudományos diákköri tevékenység

  • A tananyagot meghaladó ismeretek elsajátítását, a hallgatói kutatómunkát, illetve a művészeti alkotótevékenységet elősegítő, nyilvánosságot is biztosító önképzőköri forma.
  • A tanulmányok kezdeti időszakában induló vagy az alsóbb évfolyamokon kezdődő, folyamatos tutoriális (mentor) jellegű hallgató-tanár műhelymunka, szakmai kapcsolat.
  • A tehetséggondozás legfontosabb, legjelentősebb formája a hazai felsőoktatásban.
  • A tudományos és művészeti pályára való felkészítés, felkészülés legmagasabb szintje a doktori iskolát megelőző képzési szakaszban.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT)

Az országos összefogás, koordinálás szakmai szervezete. Feladata a diákköri munkában központi szerepet betöltő szakmai bizottságok működési feltételeinek biztosítása, az országos tudományos és művészeti diákfórumok szervezése, valamint országos elemzések, kiadványok szerkesztése és kiadása.

Közleményei
  • Páros évben – felhívás dokumentumai
  • Páratlan évben – kitüntetési dokumentumok
  • Az OTDT történeti és egyéb kutatásokhoz kapcsolódó kiadványai

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK)

Kétévenként kerül megrendezésre, 3500–4000 hallgató nevez a jelenlegi tizenhat szekcióba. A részvétel elsősorban erkölcsi elismerés, lehetőség, amely alkalmat ad egy-egy tudományterület legelismertebb képviselőiből álló szakmai zsűri és a hallgatóság előtti érvelésre, vitára, véleménycserére, egyben felkészít a szakterület hazai és külföldi konferenciáin való szereplésre

A meghirdetett témák jegyzéke ide kattintva érhető el. A kedvcsináló video itt nézhető meg.

Borítókép: pixabay.com