Felhívás a 2022. tavaszi kari TDK konferencián való részvételre

2022.01.05.
Felhívás a 2022. tavaszi kari TDK konferencián való részvételre
Már lehet nevezni a kari TDK tavaszi házi konferenciájára, amelyen sikeres szereplést követően ott a helyed a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Kövesd figyelemmel a kari Tudományos Diákköri Tanács felhívását és tájákoztatóit a részletekről.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Kari Tudományos Diákköri Tanácsa 2022. április 6. szerdán 15:00 órától rendezi meg a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára kvalifikáló, tavaszi házi konferenciáját. A kari Tudományos Diákköri Konferencián, majd sikeres szereplés esetén a 36. OTDK-n azok a pályamunkák és szerzőik (amennyiben a pályamunka többszerzős, úgy valamennyi szerző) vehetnek részt, amelyek és akik megfelelnek a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia központi felhívásában foglalt feltételeknek.

A kari nevezéshez szükséges online adatlapot 
ELTE-BGGYK_Kari TDK Konferencia_előregisztráció (google.com)
2022. január 30. 12:00-i határidővel,

míg a TDK pályamunkákat 2022. február 28., hétfő 12:00-i határidővel várjuk
elektronikus formában az alábbi címre: kondor.zsuzsa@barczi.elte.hu
(nyomtatott példány leadására nincs szükség)

A kari Felhívás teljes szövege innen tölthető le.

A 36. OTDK részvételi felhívása az alábbi linkne érhető el: https://otdk.hu/hir/a-36-otdk-kozponti-felhivasa-es-mellekletei

Felhívjuk a hallgatók és témavezetőik figyelmét arra, hogy a 36. OTDK szekció kiírásai alapján a még meg nem védett BA szakdolgozatok benyújthatók TDK pályamunkaként a szekciófelhívásoknak megfelelő módon.

A PÁLYAMUNKÁK TARTALMI ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEI

Az intézményi TDK konferenciára beadott dolgozatok a pályázni kívánt OTDK szekciók szempontrendszere alapján kerülnek értékelésre.

Ennek megfelelően a dolgozatokat a megpályázni kívánt szekció kiírása alapján kérjük elkészíteni már a kari konferenciára is. A pályamunkák formai követelményeiről a hallgatók a szekciók felhívásainak mellékleteiben tudnak tájékozódni. Az egyes szekciók követelményei eltérőek lehetnek.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy néhány szekció esetén kvótarendszer került bevezetésre, mely alapján az ELTE nem minden esetben jogosult a pályamunka indítására.

A beérkezett pályaműveket független szakmai testület bírálja. A jelölteknek a házi konferencián bemutatóval kísért előadásban, melyet vita követ, zsűri bizottság előtt kell az OTDK nevezés jogát megszerezni. Az előadás és vita bemutatásának szempontjai és zsűri általi értékelése szintén az OTDK szekció szempontrendszerének megfelelően történik.

Bővebb információ az Országos Tudományos Diákköri Tanács oldalán (www.otdt.hu), a fent megadott e-mail címeken szerezhető, a TDK munka iránt érdeklődőket várjuk a kari Tudományos Diákkör Teams felületén is. A Teams felülethez a résztvevőket e-mailes jelentkezés (Berencsi Andrea/Kondor Zsuzsa felé) után tudjuk hozzáadni.

Sikeres szereplést kíván:

a Kari Tudományos Diákköri Tanács
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógyopedagógiai Kar

A rendezvény az ELTE BGGYK “Multidiszciplináris megközelítésű Tudományos Diákköri Tehetséggondozás” című HHTDK-21-es pályázatának keretében valósul meg a Miniszterelnökség és a Nemzeti Tehetség Alap Nemzeti Tehetség Programjának támogatásával. Támogatás időtartama: 2021. november-2022. Június Támogatás teljes összege: 850 000 Ft